Kooperatifimiz Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yazır'dan Basın Açıklaması

     Öncelikle şunu belirtmek isterim. Önce Kangal, ardından Soma B Termik Santralı Konya’mıza ve Ülkemize hayırlı olsun.

      Konya Şeker A.Ş. şimdiye kadar yapmış olduğu yatırımlara devam ederek , üretim zincirine yeni halkalar eklemektedir. Gıda ve Enerji sektöründe yatırımlar yaparak faaliyet alanlarını hızlı bir şekilde genişletmektedir. Bölge üreticisinin ürettiği ürününü endüstri ile buluşturmuş ve bu ürünün  değerinde  satılmasına vesile olmuştur. Hatta tarıma dayalı fabrikaları ülkemiz tarım üreticilerinin ürünlerinin de değerlenmesine sebep olmuştur. Ayrıca Ülkemizde milyonlarca dar gelirli çiftçi kardeşlerimize hizmet ederek onların umudu olmuştur. Bu çiftçilerimizin tarlada ürettiklerini tüketicinin sofrasına kaliteden ödün vermeden güvenilir bir marka olarak getirmiştir.

   Konya Şeker A.Ş. Kristal şeker üreten ve satan bir fabrikadan birçok fabrikalar yaparak bugün itibariyle  T.L. 5.235.000.000,- Lira ciro büyüklüğüne ulaşmış olup,  gıda ve enerjide bir dünya devi olma yolunda yatırım ve faaliyetlerini sürdürmektedir.

    Tarım ve hayvancılığa bağlı fabrikaların ihtiyacı olan enerji sektörüne sahip olan Konya Şeker A.Ş. nin en kısa zamanda bacasız fabrika olarak tabir edilen turizm sektöründe de en iddialı bir şekilde yer alacağını ümit etmekteyiz.

   Konya Şeker  A.Ş. nin son on yılda gerçekleştirdiği bu başarı hikayesinden dolayı başta S.S. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve  Pankobirlik Genel Başkanı  Sayın Recep Konuk olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.

   Ülkemiz ve şirketlerimizin ihtiyacı olan enerjiyi milli kaynaklardan sağlamak amacıyla satın alınan Sivas Kangal ve Soma B Termik santrallerimiz grubumuza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.