Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti.

Ilgın Şeker Fabrikası Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen 64. Olağan Genel Kurul’da mevcut başkan Yusuf Yazır yeniden başkanlığa seçildi. Yoğun ilginin olduğu genel kurul, saat 10.00’da başladı.

Sosyal tesislerde gerçekleştirilen kurulda konuşan Akşehir – Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yazır;  “2005 yılında görevi devraldığımız günden bugüne üreticinin yüksek girdi maliyetlerini üreticinin gerçek ihtiyaçlarını nitelikli kaliteli ve ucuz hammadde teminini sağlamak için büyük bir çaba sarf ettik” dedi.

Yazır, konuşmasında “Hiçbir yatırımı olmayan 1952 yılında kurulmuş olan bu kooperatifin tohum üretim tesisini kurduk, sözleşmeli ekimler yaptırdık. Buradaki amacımız üreticimize gerçek sertifikalı tohum vererek üreticimizin ürettiği ürünlerini değerinde pazarlamaktır” sözlerine yer verdi.

Üreticilerin kooperatiflerinin varlık sebebi olduğunu vurgulayan Kooperatif Başkanı Yazır, üreticiye hem ucuz hem de nitelikli girdi temin ederek tarımsal üretimde sürekliliği sağlamak amacında olduklarını söyledi. Başkan Yazır, “Kooperatiflerin varlık sebebi üreticilerdir. Ürün ve üretime sahip çıkmak zorunluluğumuz vardır” dedi.

Kooperatifin görev zararlarının ortadan kaldırılarak üretim yapar hale getirildiğin anlatan Başkan Yazır konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,  “Göreve geldiğimiz günden itibaren kooperatifimizin mali ve idari yapısı üzerinde ciddi bir çalışma yürütülerek var olan faaliyet zararını ortadan kaldırmak ve yeni yatırımlarımızı yapmak mecburiyetimiz vardı. Faaliyet yılları itibarıyla görev zararı ortadan kaldırılmış kooperatif yatırım yapar hale gelmiştir” şeklinde konuştu.

YAZIR, “BÖLGEYE HİTAP EDİYORUZ”

Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin genel durumu hakkında açıklamalar yaparak sözlerine başlayan Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yazır, “Kooperatifimiz 1952 yılında kurulmuş, 53 bin 500 ortağı olan 12 ilçede 140 köyde, yaklaşık faaliyetini sürdürmektedir. Bizim coğrafyamızda Çeltik’ten Sarayönü’ne kadar hatta Şarkîkaraağaç, Yalvaç’ta dâhil olmak üzere yaklaşık 430 bin nüfus yaşamaktadır. Bu 430 bin nüfusun yüzde doksanı tarımla iştigal etmektedir. Dolayısı ile bu bölge insanının kooperatifle bire bir ilişkisi vardır. Bizde bu anlamda Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi olarak, bölgemizde yoğunluğun tarım olduğuna göre tarıma dayalı her türlü problemi her türlü sorunu ortadan kaldırmak adına kooperatif olarak faaliyet yürütmekteyiz. Buradaki amacımız köylünün, çiftçinin ve bölgemizde yapılan hayvancılığın önünü açmak bunlara katkı sağlamak ve yüksek girdi maliyetlerini aşağıya çekmede kooperatif olarak ciddi anlamda çalışmalar yapmaktayız” dedi.

Yusuf Yazır’ın Yönetim Kurulu ekibi şu isimlerden oluştu; Başkan Yusuf Yazır, Burhan Ballı, H. İbrahim Oral, Galip Yavaş, Ali Turan… Yedekler: Mehmet Turaç, Derviş Açar, Abdullah Koç, Sami Koç, Cemal Kula…